Sumar coș

Total:
ZUnivers Podcast | BiblioTea cu Tea Teodorescu:
Manual pentru femei de serviciu Manual pentru femei de serviciu
Copertă
Video
Copertă
Video

Manual pentru femei de serviciu

Autor: Lucia Berlin

Id: #1911
  • Publicată în
    November 2018
  • ISBN:
    9786067105612

  • Recomandată

  • paperback

  • 600 pagini
  • Mărime:
    135x200 mm
  • vezi toate detaliile
Te-ar putea interesa și:

Manual pentru femei de serviciu

Autor: Lucia Berlin

Id: #1911
Adulți
OFERTA B2B
 
"Manual pentru femei de serviciu" adună cele mai bune pagini ale legendarei scriitoare de proză scurtă Lucia Berlin, declarată o senzație literară și o revelație a ultimilor ani.

Această autoare extraordinară s-a inspirat pentru multe dintre povesti­rile ei din propria viață. Unul dintre fiii ei spunea, după moartea ei: „Mama a scris povești adevărate, nu neapărat autobiografice, dar pe-aproape.“ Cele patruzeci și trei de povestiri reunite în acest volum-eveniment stau mărturie. Traumele copilului abuzat, experiențele greu de imaginat ale unei tinere femei dependende de alcool, efortul de a-și crește și educa cei patru fii, relația dezastruoasă cu o mamă și ea alcoolică, clinicile de dezintoxicare, amorurile eșuate, muncile insolite pe care le prestează sunt toate ecouri ale unei vieți adevărate.

Lucia Berlin se dovedește a fi o maestră a formei și un fin observator al propriei vieți și al vieții în general, iar vivacitatea, umorul, tristețea și forța literară a scriiturii ei fac din ea o voce literară de neuitat.

 

„Geniala și răzvrătita Lucia Berlin, a cărei viață suprarealist de efervescentă o poate eclipsa pe cea a Fridei Kahlo, ar fi trebuit celebrată ca o comoară națională încă din timpul vieții... Proza ei – dură, metalică, deschisă, cu nerv, plină de compasiune – este unică și ne poartă prin vârtejuri caleidoscopice, fiind totodată amuzantă, tragică, de o grație neobișnuită.“ San Francisco Chronicle

 

„Povestirile Luciei Berlin sunt electrizante, bâzâie și trosnesc ca firele sub tensiune când se ating.” Lydia Davis

 

 „Scriitura Luciei Berlin este alertă și adevărată. Autoarea nu e niciodată manierată, falsă, lipsită de onestitate. Stilul ei este direct, amuzant, iertător. Ea însăși a fost o fatalistă și i-a plăcut să iubească. S-a luptat, a exultat, a trăit din plin și a murit. Și, slavă Domnului, a scris.“ Bookforum

 

„Această colecție de proză scurtă o consacră pe Berlin ca autoare singulară și remarcabilă.“ The New Yorker


"Multe dintre povestiri stârnesc bucurie: o bucurie a limbajului, a narațiunii imprevizibile, a observațiilor spirituale, a comparațiilor pline de prospețime, a umorului inteligent. Chiar și în mijlocul unor întâmplări tragice, Lucia Berlin ne face să zâmbim, prin felul ei aparte de a percepe realitatea și prin abilitatea ei de a remarca ridicolul, comicul, ineditul." Citește continuarea recenziei pe blog.


"Cu o febrilitate care imprimă textului o vitalitate palpabilă, cu o franchețe și o empatie greu de echivalat, Lucia Berlin scrie despre poveștile unor femei cu care viața nu a fost tocmai îngăduitoare. Formula ei, de un realism frontal, obținut cu mijloace minime, e o combinație de autoficțiune, observație psihologică și sociologică fin asezonată cu umor, prin care reușește un montaj tulburător al vieții la margine, în contrast frapant cu straturile mult mai prospere și mai solide ale societății americane." Citește continuarea recenziei pe blog.


"Fie că citiți acest volum dintr-o suflare și vă captează toată atenția, fie că îl savurați pe bucățele, povestire cu povestire, cred că veți găsi în el cel puțin o situație cu care să rezonați. Chiar dacă unele puneri în scenă pot părea incredibile, sau departe de experiența pe care ne-o oferă cotidianul, frazele reușesc să evoce o gamă extrem de largă de emoții: rușine, frică, frustrare, dragoste intensă, nepăsare și mântuire." Citește continuarea recenziei pe blog.

 

Cartea asta e ca un mojito făcut de un barman cu o pregătire de nota zece, care știe că frunzele de mentă trebuie strivite – nu tocate – înainte de a fi adăugate în pahar. E ca o casă cu toate ferestrele și ușile deschise în mijlocul unei furtuni. Ca o poveste imaginată între Hemingway și Alice Munro sau ca o veșnică poveste de iubire – din păcate, tot imaginată – între Marina Abramović și Ulay. Ca un manual pentru toate femeile cărora le e teamă să-și trăiască viața. Citește pe blog și alte recomandări de Beatrice Feleagă, redactor Editura ART.

 

Proza scurtă cu puternice accente autobiografice a Luciei Berlin construieşte portretul unei alte ipostaze feminine de excepţie. Întreaga existenţă a personajului feminin se derulează sub semnul luptei împotriva unei puteri supraumane: dependenţa de alcool – mai întâi a mamei, apoi propriul alcoolism pe care, aproape de senectute, reuşeşte să îl învingă. Citește pe blog și alte recomandări ale Ioanei Tudor, redactor ART.

Vezi aici și alte recomandări de lectură ale redacției ART.


"Cine citește de dimineață la Berlin ajunge." scrie Marin Mălaicu-Hondrari pe blog.


Genul de carte pe care nu poţi s-o laşi din mână. Prozele crude şi frumoase ale Luciei Berlin au în ele ceva din naturalismul fotografiilor lui Nan Goldin. Centre de dezalcoolizare, avort, jazzmeni, candoare, joburi prost plătite, indieni, cancer, candoare şi iarăşi candoare. Citește pe blog și alte recomandări de lectură ale lui Andrei Dósa.

Vezi aici și alte recomandări ale traducătorilor.

 

"Pe la începuturile mele ca traducătoare, mă țineam mai strâns de original, ca să-mi dea încredere, ca o plantă de tutorele ei." Citește un interviu cu traducătoarea Miruna Voiculescu pe blog.  


Citește povestirea "Carpe Diem" pe blog.

Citește povestirea "Jurnal de urgențe" pe Scena9.ro.

Citește articolul din Granta.com aici și aici.

Citește interviul publicat în 2016 de Literary Hub.

Citește 13 lucruri surprinzătoare din viața Luciei Berlin pe blog.


Parteneri media:

     


10% discount instant la plata cu Cardul Radio Guerrilla

Vezi mai mult
Acest titlu a apărut în colecția musai la Editura ART
Traducere din limba engleză și note de Ioana Miruna Voiculescu
Introducere şi ediţie alcătuită de Stephen Emerson
Cuvânt-înainte de Lydia Davis
Design copertă: Justine Anweiler
Foto copertă: Jonathan Simpson
Anca Zaharia
     Visam la cartea Luciei Berlin încă de la apariția acesteia la editura ART, în colecția cu cărți musai, în 2018. Fără să știu ceva despre autoare și, prin urmare, fără așteptări, intuiam că o astfel de carte apare (și) pentru oamenii ca mine, cei care caută semințele de genialitate în viața de zi cu...  
Radio Guerrilla
     Nu a fost un fenomen, câtă vreme a trăit, nu a avut parte de o recunoaștere copleșitoare și de onoruri sonore, a fost o prozatoare și o profesoară foarte iubită, care a atras un grup constant și fidel de cititori. A dus o viață ca un montagne rousse, căsătorită cu trei artiști (un sculptor și doi mu...  
Anca Rucăreanu
     „Manual pentru femei de serviciu” este mai mult decât un volum de proză scurtă. Este o invitație la o discuție amicală, o discuție intimă cu un om care își dezvăluie fiecare secret. Nu există granițe în această carte de povești pentru oameni mari. Lucia Berlin împletește istorii personale cu bucăți...  
 
Colecții: musai
Autor: Lucia Berlin
Publicată în: November 2018
ISBN: 9786067105612
Recomandată
Tip copertă: paperback
Pagini: 600
Mărime: 135x200 mm
 
Cumpărate împreună:
Preț total: 121,55 lei
 
Voturi

0.0 ( voturi )

5
(0)

4
(0)

3
(0)

2
(0)

1
(0)

Ți-a plăcut produsul?

Votează și spune tuturor părerea ta aici
 
 
De același autor
  • OFERTA B2B
    O seară în Paradis de Lucia Berlin
    5 (1)
    37,40 RON 44 RON 44 RON

    Adaugă în Coș

    ISBN: 9786067107999
    Recomandată
    Tip copertă: paperback
 
Din aceeași colecție "musai"
 
Imprinturile noastre:
Logo arthur
Logo art
Logo youngart
Logo genius
Logo grafic